×

×

Gezocht voor het dashboard: testers m/v!

11-11-2020

Werkinzicht bouwt aan een dashboard dat helpt om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in arbeidsmarktontwikkelingen in grensregio’s. Het dashboard visualiseert data uit het portaal Grensdata. Feedback op de eerste testversie is zeer welkom! 

Het huidige dashboard is een proefversie voor het verzamelen van gebruikersfeedback. Het geheel komt er nog mooier uit te zien en de opgenomen informatie is nog beperkt, maar de opzet geeft een eerste indruk van functionaliteiten. Graag hoort het verantwoordelijke projectteam wat er beter kan, onduidelijk is of juist goed werkt, om die ervaringen mee te nemen in de doorontwikkeling van het dashboard. Gebruiksgemak staat uiteindelijk voorop.

Daarom de oproep: test mee! En stuur je bevindingen naar grensdata@cbs.nl 

Ter toelichting:
De proefversie is gebaseerd op het thema Arbeid en bevat onder andere cijfers over de activiteits-, werkzaamheids- en werkloosheidsgraad, tijdelijk werk, deeltijdwerk en zelfstandigen. Selecties maak je er naar geslacht, leeftijd en onderwijsniveau. Toegang tot de verschillende indicatoren bieden kaarten van België en Nederland – van landsniveau tot provincies. Na verbetering van deze proefversie op basis van te ontvangen feedback, volgt stap voor stap dashboarding van andere data. Op de planning staan: Bevolking, Economie en Grenspendel.