×

×

 • Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan

  17-06-2019

  In Zeeland zijn ruim 180 duizend mensen aan het werk. De provincie kent een lage werkloosheid van 3% en een stijgende deelname van jongeren en ouderen op de arbeidsmarkt. Een kwart van de Zeeuwse werkgevers heeft echter problemen met het werven van personeel, wat gevolgen heeft voor de omzetgroei van hun bedrijf. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse rapport van ZB| Planbureau over de arbeidsmarkt in Zeeland.

  Lees verder

 • Werkconferentie Werkinzicht op 13 juni

  24-05-2019

  Op 13 juni vindt de werkconferentie van het Nederlands - Vlaams Interreg project Werkinzicht plaats van 14:00 tot 17:00 uur bij Seats2Meet Strijp-S, Torenallee 24 in Eindhoven. 

  Lees verder

 • 5 procent werknemers Zuid-Limburg uit buurlanden

  22-03-2019

  Zuid-Limburg is de Nederlandse regio met het hoogste percentage werknemers die wonen in Duitsland of België. In 2016 was dat meer dan 5 procent. Ook in Zeeuws-Vlaanderen is het aandeel werknemers van over de grens relatief hoog: 4 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en de statistiekbureaus uit Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en België.

  Lees verder

 • Zeeuwse arbeidsmarkt steeds krapper

  14-01-2019

  De arbeidsmarkt in Zeeland wordt de komende jaren steeds krapper. Dat staat in de publicatie over de Zeeuwse arbeidsmarkt dat ZB| Planbureau eind 2018 presenteerde. Deze publicatie is samengesteld in opdracht van de Provincie Zeeland.

  Lees verder

 • Het Steunpunt Werk ‘brengt harmonie’ binnen WerkInzicht

  06-12-2018

  Vlaamse en Nederlandse arbeidsmarktinformatie op één lijn brengen is de basis voor alles wat WerkInzicht gaat opleveren. Belangrijk dus. Deze klus is in goede handen bij het Steunpunt Werk - KU Leuven. Geen aspect van de arbeidsmarkt ontsnapt aan de aandacht van dit analistenteam dat helpt om richting te geven aan het Vlaamse arbeidsmarktbeleid en goed is voor interessante publicaties die een ruim publiek bereiken. Aan het woord: Katleen Pasgang over lopende werkzaamheden voor WerkInzicht en coördinator Sarah Vansteenkiste over onderzoek naar arbeid en onderwijs in 2050.

  Lees verder

 • Europees onderzoek naar samenstellen informatie over grensregio’s

  06-12-2018

  Goede arbeidsmarktinformatie samenstellen over grensregio’s blijkt in de praktijk een vak apart. Statistische instituten uit zeven Europese landen, waaronder België en Nederland, onderzochten de mogelijkheden hiervoor: kan dit met beperkte inspanningen? Het CBS was projectleider van het consortium. Onlangs zijn de resultaten gepubliceerd in het rapport ‘Border Region Data collection’. Johan van der Valk van CBS: “De nuttige bevindingen kunnen we meenemen naar WerkInzicht.”

  Lees verder

 • Goed op weg met competentiesysteem VDAB

  29-11-2018

  Inzicht in vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op het niveau van competenties. Dat is waar WerkInzicht naartoe wil voor de Vlaams-Nederlandse grensregio. De vraag is dan: hoe vertaal je vacatureteksten en profielbeschrijvingen in competenties? Projectpartner VDAB beschikt wat dat betreft over een ver ontwikkeld systeem voor Vlaanderen, Competent geheten. WerkInzicht bouwt daar sinds kort op voort. “Competent bewijst al diensten in de praktijk”, vertelt Willem Vansina, manager planning bij VDAB.

  Lees verder